Ви тут:  Головна Події Тімбілдінг «Психолог – лікар людських душ»: про урочисте відкриття Тижня психології на Педагогічному (23.04.2024)

Тімбілдінг «Психолог – лікар людських душ»: про урочисте відкриття Тижня психології на Педагогічному (23.04.2024)

 

Урочисте відкриття Тижня психології на Педагогічному факультеті розпочалося 23 квітня 2024 року проведенням тімбілдінгу «Психолог – лікар людських душ» в Актовій залі Гуманітарного корпусу Українського державного університету імені Михайла Драгоманова (якому цьогоріч виповниться 190 років).

 

Хвилиною мовчання гості та учасники зустрічі подякували нашим відважним захисникам, завдяки яким стало можливим проведення цього заходу. Під звуки Державного Гімну України було оголошено офіційне відкриття Тижня психології.

 

Тиждень психології 23.04.24 1

 

Тиждень психології 23.04.24 1

 

У такий важливий день на зустріч завітали проректори УДУ імені Михайла Драгоманова – професор Григорій Мирославович Торбін, проректор з наукової роботи; професор Володимир Григорович Лавриненко; доцент Ростислав Драпушко, проректор з науково-педагогічної роботи (адміністративно-господарська діяльність). Григорій Мирославович передав вітання шановним колегам, організаторам та учасникам заходу, від нашого ректора академіка Віктора Петровича Андрущенка, закцентував увагу на важливості роботи психологів, особливо під час війни, коли людям потрібна професійна допомога, щоб управляти стресом, впоратися з травмами та пережитими подіями, підтримувати ментальне здоров'я та відновлювати психологічну стійкість.

 

Пишаємося тим, що за ініціативи ректора Українського державного університету імені Михайла Драгоманова Віктора Андрущенка та підтримки декана Педагогічного факультету Тараса Олефіренка було створено Центр психологічної підтримки для забезпечення просвітницької та консультативної допомоги.

 

Тиждень психології 23.04.24 1

 

Декан педагогічного факультету професор Тарас Олефіренко висловив подяку завідувачу кафедри практичної психології професорові Олександру Митнику, викладачам кафедри, а також студентам спеціальності 053 «Психологія» за їх неймовірну роботу та внесок у цей важкий час пандемії та війни. Наголосив на важливості такої цілеспрямованої та високопрофесійної роботи для забезпечення необхідної підтримки та допомоги у складних життєвих ситуаціях.

 

Тиждень психології 23.04.24 1

 

Грамотами за вагомий внесок у розвиток кафедри та активну участь у проєктах та заходах педагогічного факультету було нагороджено викладачів кафедри практичної психології: Катерину Дубініну – кандидата психологічних наук, доцента; Наталію Ортікову – доктора філософії (PhD) з психології, доцента; Іллю Чанчикова – доктора філософії (PhD) з психології, викладача; Ольгу Лелюх-Степанчук – старшого викладача; Марину Халько – старшого викладача.

 

Тиждень психології 23.04.24 1Тиждень психології 23.04.24 1

 

Тиждень психології 23.04.24 1

 

Щиро вдячні нашим друзям, неймовірно талановитим та креативним вихованцям танцювального театру особистості D – T.O.P. та їх керівникам – Черненку Микиті Олександровичу, Чистяковій Ользі Анатоліївні та Черненко Наталії Володимирівні – за візуальний супровід, активну допомогу та підтримку в організації заходів та проєктів педагогічного факультету.

 

Тиждень психології 23.04.24 1

 

Вітаємо переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з вікової та педагогічної психології:

  • Недашківську Аліну Вікторівну, студентку першого курсу ОР «Магістр», 15 мгпрпс групи – перше місце;
  • Байкову Ольгу Ярославівну, студентку четвертого курсу ОР «Бакалавр», 45 прпс групи – третє місце.

 

Тиждень психології 23.04.24 1

 

Пишаємося переможцями І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з психології, серед яких:

  • Бевз Валентин Володимирович, студент четвертого курсу ОР «Бакалавр», 45 прпс групи – друге місце;
  • Генза Романа Олегівна, студентка четвертого курсу ОР «Бакалавр», 46 прпс групи – третє місце;
  • Гарбар Кароліна Василівна, студентка третього курсу ОР «Бакалавр», 36 псро групи – третє місце.

 

Тиждень психології 23.04.24 1Тиждень психології 23.04.24 1

Тиждень психології 23.04.24 1Тиждень психології 23.04.24 1

 

За участь у науковій, науково-технічній діяльності, волонтерських проєктах, громадському житті, творчій та спортивній діяльності грамотами були нагороджені студенти: Діана Борисюк (15 прпс група), Софія Щипанська (15 прпс), Вікторія Мітленко (15 прпс), Діана Адамюк (26 ДМГПРПС), Владислава Миколюк (26 псро), Валерія Бондаренко (36 ПСРО), Віталій Кравченко (15 прпс), Даніїл Левченко (15 прпс).

 

Тиждень психології 23.04.24 1

 

За неймовірну атмосферу дякуємо нашим ведучим – студентам факультету Віталію Кравченку та Анастасії Щербатюк.

 

Тиждень психології 23.04.24 1Тиждень психології 23.04.24 1

 

Також хочемо поділитися приємною новиною про відкриття 23 квітня 2024 року Навчально-наукової лабораторії глибинної психокорекції на базі кафедри практичної психології на Педагогічному факультеті УДУ імені Михайла Драгоманова. Ця важлива подія відкриває нові горизонти у підготовці майбутніх фахівців і розвитку наукових досліджень у галузі психології. Лабораторія забезпечить студентам можливість займатися практичними та теоретичними дослідженнями, оволодіти методами психологічної допомоги особистості, що буде сприяти їх професійному зростанню та розвитку навичок, необхідних для ефективної роботи в галузі.

 

Тиждень психології 23.04.24 1

 

Тиждень психології 23.04.24 1Тиждень психології 23.04.24 1Тиждень психології 23.04.24 1

 

Керівництво університету та факультету висловлює великі сподівання на те, що нова лабораторія стане важливим центром для здобуття глибоких знань і оволодіння практиками в галузі психологічної корекції, що позначиться на якості психологічної освіти і відкриє нові можливості для студентів, аспірантів та фахівців у цій надзвичайно важливій та затребуваній сфері.

 

Психологія – це завжди цікаво. Тож раді повідомити, що в рамках тижня психології на нашому факультеті у змішаному форматі будуть проведені майстер-класи: «Засоби збереження та відновлення психічного здоров’я дитини та дорослого під час війни», «Пізнання себе засобами метафоричних асоціативних карт», «Техніки роботи практичного психолога з цивільними та військовими у кризових умовах війни», «Техніки профілактики емоційного вигорання педагогічного працівника».

 

Тиждень психології 23.04.24 1

 

Тиждень психології 23.04.24 1

 

Долучайтеся до наших заходів, щоб разом вивчати, розвиватися та підтримувати один одного на шляху до професійного зростання. Із нетерпінням чекаємо на зустріч із вами! (Деталі в дописі)

 

Тиждень психології 23.04.24 1