Ви тут:  Головна Конференції Звітно-наукова конференція Педагогічного факультету за підсумками наукових досліджень 2022 року «Єдність навчання і наукових досліджень – головний принцип університету» (22-26.05.23)

Звітно-наукова конференція Педагогічного факультету за підсумками наукових досліджень 2022 року «Єдність навчання і наукових досліджень – головний принцип університету» (22-26.05.23)

 

23 травня 2023 року об 11:00 на Педагогічному факультеті у змішаному форматі відбулось пленарне засідання звітно-наукової конференції викладачів, аспірантів і докторантів УДУ імені Михайла Драгоманова за підсумками наукових досліджень 2022 року «Єдність навчання і наукових досліджень – головний принцип університету».

 

зв конф пф 23.05.23 004

 

Із вітальним словом до освітньо-наукової спільноти звернувся декан професор Тарас Олефіренко. Відзначив високий рівень науковців факультету і поставив завдання на наступний рік із розробки та публікацій методик роботи з дітьми, вихованцями, здобувачами під час та після війни, їх реабілітації та психологічної допомоги. Побажав учасникам наукової зустрічі ґрунтовних доповідей, цікавих виступів з актуальної тематики та плідної дискусії!  

 

зв конф пф 23.05.23 004

 

Модерувала загальнофакультетське пленарне засідання заступниця декана з наукової роботи та міжнародних зв’язків професор Олена Матвієнко. Олена Валеріївна доповіла про підсумки науково-дослідної роботи на факультеті у 2022 році та перспективний план розвитку педагогічного факультету УДУ імені Михайла Драгоманова у 2023 році, а саме: інтеграція наукової діяльності у європейський та міжнародний простір; якісна інноваційна діяльність; співпраця факультету із закладами й установами освіти України й зарубіжжя; розширення зв’язків із громадськістю; підтримка та залучення молоді до науково-дослідної роботи тощо.

 

зв конф пф 23.05.23 004

 

Із доповіддю «Інтеграція наукової освіти та нематеріальної культурної спадщини: європейський досвід та перспективи для української освіти» виступив завідувач кафедри ЮНЕСКО з наукової освіти професор Денис Свириденко. Декан професор Тарас Олефіренко висловив вдячність Денису Борисовичу за змістовний виступ, зауважив на спільних рисах тематики доповіді Дениса Борисовича із сферою наукових досліджень кафедри педагогічної інноватики та перспективах можливої наукової взаємодії у питаннях нематеріальної культурної спадщини, зокрема фольклористики. Багато напрямків міжкафедральних зв‘язків має кафедра ЮНЕСКО з наукової освіти з кафедрою педагогіки, яка готує фахівців із андрагогіки та педагогіки дозвілля. Отже, колектив факультету радий вітати кафедру ЮНЕСКО з наукової освіти в структурі Педагогічного факультету УДУ імені Михайла Драгоманова!

 

зв конф пф 23.05.23 004

 

Привернув увагу аудиторії виступ доцента кафедри практичної психології доцента Ірини Євтушенко про особливості професійної підготовки практичного психолога до роботи з особами, які пережили травматичний стрес. Ірина Володимирівна нагадала, що на факультеті успішно функціонує Центр психологічної підтримки громадянам, які потребують професійної допомоги. Актуальна тема та ґрунтовна доповідь мотивували слухачів до рефлексії, колеги дякували доповідачці за цікавий та корисний досвід, яким вона поділилася.

 

зв конф пф 23.05.23 004

 

Цінними практичними напрацюваннями та безцінним досвідом психолого-педагогічної підтримки дітей дошкільного віку та батьків в умовах війни поділилася з аудиторією завідувачка кафедри дошкільної освіти професор Ганна Цвєткова у своєму виступі «Психолого-педагогічна підтримка дітей дошкільного віку та батьків в умовах війни».

 

зв конф пф 23.05.23 004

 

Із доповіддю «Екземпліфікація терміну «трансверсальність» у сучасному науковому просторі через призму підготовки майбутнього фахівця педагогічної галузі» виступила доцент кафедри педагогічної інноватики Людмила Попова.

 

зв конф пф 23.05.23 004

 

Представниця молодої наукової спільноти факультету аспірантка кафедри образотворчого мистецтва Анна Волошенко презентувала аудиторії доповідь «Сучасні засоби формування художніх умінь студентів вищих освітніх закладів у медіапросторі».

 

Відеозапис конференції:
https://drive.google.com/file/d/1ajucbKU_xylKe40AC6iA5tunBT0K2J50/view?usp=share_link

 

Упродовж Тижня науки кафедри факультету проводитимуть секційні засідання. Тож побажаємо колегам змістовних доповідей та продуктивної комунікації!